• header dolomieten 2

Dag 12 / Ortisei - San Cassiano

Weer heerlijk geslapen in Casa al Sole. Ze hebben hier echt een lekker bed en goede kussens. Ook het ontbijt is weer keurig verzorgd. Een etagiere met zoete broodjes en diverse soort jam. Verder vers fruit, joghurt, brood, desgewenst een eitje en iedere dag een ander hartig bijgerecht. Vandaag mozzarella met rauwe ham. De gastheer komt regelmatig een praatje maken en informeren of alles naar wens is. Het voelt sjiek. De locatie van dit bed & breakfast is eveneens fantastisch. Ook vandaag kunnen we de auto laten staan en lopen naar de kabelbaan die ons naar de 2500 meter hoge berg Seceda brengt.

We zijn al om half negen bij de kabelbaan, die net open gaat. Om boven op de berg te komen moeten we maar liefst 35 euro per persoon betalen. De eerste etappe is een zogenaamde omlopende kabelbaan met veel kleine cabines. Per gezin een cabine. De tweede etappe is een pendelende kabelbaan met een grote cabine.

Als we boven zijn aangekomen moeten we nog wat klimmen om de rand van de omhoog gestuwde berg goed te zien (Seceda Ridge). Op het hoogste punt van het wandelpad staat een groot kruis. Erg mooi, het uitzicht op de met gras bedekte ridge en de steile rotsen.

We dalen steil af en lopen richting de scherpe pieken. Rechts onder ons zien we een groene alpenweide vol met allerlei hutjes en schuurtjes.

We lopen een loop van 12,8 km. De eerste driekwart van de wandeling lopen we overwegend naar beneden. De berghutten verdwijnen en we komen in veel ruigere natuur met veel rotsen. Prachtige rotstuintjes hier met o.a. alpenroosjes. Alsof het is aangelegd zo mooi. Het uitzicht op de omringende bergen is hier spectaculair.

Op het laagste punt van de wandeling eten we wat bij de Regensburgerhütte (Rifugio Firenze). Daarna klimmen we steil weer omhoog naar het kabelbaan station. We lopen verkeerd, dus nog meer hoogtemeters. Het klimmen gaat ons inmiddels wel goed af. Al is het laatste deel wel echt steil. In totaal zijn we 626 meter omhoog gelopen, deze wandeling.

We gaan met de twee kabelbanen weer naar beneden en pikken de auto op bij Casa al Sole. Via Val Gardena en de Sellapas rijden we naar onze volgende bestemming: San Cassiano. Het is inmiddels gaan regenen, dus goede timing om niet aan de wandel te zijn.

We zijn rond half vijf op onze mooie kamer met zithoek in hotel Ciasa ai Pini. We zitten een kilometer buiten San Cassiano en eten daarom wat pizza in de bar van het hotel. Lekker lui.

Overnachting: Garnì Ciasa Ai Pini, San Cassiano

Foto's