Dag 13 / San Cassiano

In het hotel waar we slapen ademt alles de Tiroolse sfeer. Veel hout, rode stoffering met gezellige patroontjes en het personeel in dirndl jurken. Ook de ontbijtzaal ziet er uitnodigend uit, net als het ontbijtbuffet. Veel zoetigheid. Helaas geen kaas en vleeswaren, maar wel een eitje.

Na het ontbijt wandelen we naar kabelbaan Piz Sorega in San Cassiano (ca. 20 minuten lopen). Deze brengt ons 455 meter hoger naar skigebied Alta Badia (Pralongià High Plateau). In de zomer is dit een prachtige golvende alpenweide vol met bloemetjes. We lopen omhoog en omlaag over brede paden naar de andere kant van de mooie alpenweide. Het waait hard. In alle richtingen hebben we uitzicht op de prachtige bergen van de Dolomieten. Onderweg nog een stop voor thee met wat lekkers. Ook hier, net als in ons hotel, dirndl jurken en lederhosen.

We dalen door het bos weer af en lopen het laatste stuk, vrij vlak, langs een beek terug naar het centrum van San Cassiano. Behalve heel veel hotels en appartementen is er niet veel te beleven in dit plaatsje. Gelukkig is er een konditorei waar we wat kunnen eten. Het is inmiddels ook al half twee. We moeten wel een QR code scannen voor de kaart. Niet handig. Eerst moeten we de telefoon opdiepen uit de rugzak. Vervolgens linkt de QR code naar een website over appartementen. Geen menukaart te ontdekken. De bediening heeft het superdruk, dus het duurt een tijd voor we een gewone kaart hebben en eindelijk wat kunnen bestellen.

Na de lunch lopen we omhoog het dorp uit naar het larikspad (Tru di lersc). Het is een flink klimmetje naar dit open lariksbos. Best aardig, maar waarschijnlijk is dit pad in de winter specialer.

We dalen weer af naar San Cassiano. Bij een boerderij is een automatiek met lokale producten waar we twee joghurtjes kopen. En bij de Spar halen we lekker brood, kaas, vleeswaren en fruit. Daarna lopen we weer terug naar ons hotel. We hebben dan vanaf de top van de kabelbaan 21,2 kilometer gelopen en zijn 590 meter gestegen. Uiteraard zijn we nog veel meer gedaald, omdat we terug niet met de kabelbaan zijn gegaan.

's Avonds eten we op onze kamer de net gekochte etenswaren.

Overnachting: Garnì Ciasa Ai Pini, San Cassiano

Foto's