Dag 01 / Basel - Scuol - Sent

Na een heel gezellig weekend bij de (klein)kinderen in Bazel zijn we vanmorgen al met de trein van 7.33 uur op weg naar Scuol-Tarasp in het zuidoosten van Zwitserland. De auto hebben we achter gelaten in de parkeergarage van ons hotel in Weil am Rhein (vlakbij Bazel). Over 11 dagen slapen we hier weer en pikken we de auto op.

We stappen om kwart over elf uit op het stationnetje van Scuol-Tarasp in het Unterengadin (het lager gelegen gedeelte van het dal van de rivier de Inn). Direct vallen de ruige bergen aan de andere kant van de Inn op. Steile grijze rotsachtige bergtoppen en hellingen bedekt met naaldbossen en alpenweiden. Die ruigere kant van het Unterengadin gaan we vanaf overmorgen exploreren. Daar ligt ook het enige Zwitserse Nationaalpark. Vandaag en morgen blijven we aan de meer lieflijke kant van de Inn, waar een aantal mooie dorpen liggen met eeuwenoude Engadiner huizen met sgraffito-versieringen.

We lopen van station Scuol-Tarasp naar de vlakbij gelegen kabelbaan, die ons naar Motta Naluns brengt (2214 m). In de winter kun je hier skiën en in de zomer heerlijk wandelen, hoog boven het dal. Er is ook een cafeetje, waar we eerst wat eten en drinken op het terras. Het is heerlijk nazomer weer. Gelukkig op de berg wat koeler dan in het dal, want té warm is ook niet fijn.

De etappe die we vandaag lopen is niet heel lastig. We moeten er ook weer even inkomen. Lopen met een zwaardere rugzak en weer omhoog en omlaag. Vanmiddag vooral omlaag, want we dalen af naar het dorpje Sent. We lopen een flink stuk van de wandeling boven de boomgrens in de volle zon. Mooie uitzichten. Er zijn heel veel grote groene sprinkhanen en kleine vlinders. Ook nog bloemetjes. Vooral paarse. Heerlijk om weer zo ondergedompeld te zijn in de natuur.

Rond half vijf lopen we het schattige, sfeervolle dorpje Sent in. Wat is het hier mooi en rustig. Geen hordes toeristen hier, integendeel. We checken in bij ons verblijf. We kijken vanuit ons raam zo op het mooie plein van Sent. Chris haalt wat fruit bij het kleine supermarktje daar.

‘s Avonds eten we heel smakelijk bij Pizzeria da Salvatore. Buiten op het terras in het avondzonnetje. Daarna slenteren we nog wat door het dorpje.

Overnachting: Pensiunina, Sent

Gelopen: 11,3 km
Omhoog: 175 m
Omlaag: 892 m

 

Foto's